Agenda Amsterdam

Huma Café: Effectief Altruisme - Sjir Hoeijmakers

15 okt

Huma Café: Effectief Altruisme - Sjir Hoeijmakers

Effectief altruïsme zoekt een antwoord op de vraag: hoe kunnen we onze middelen zo effectief mogelijk inzetten om anderen te helpen, en om een betere wereld te creëren? Het combineert hart en hoofd om onze positieve intenties om te zetten in zoveel mogelijk impact. Want effectief altruïsme stopt niet bij de vraag. Het gaat om de uitvoering, om wat we uiteindelijk samen kunnen bereiken. 

In de afgelopen vijf jaar is ‘effective altruism’ van een idee aan de universiteit van Oxford uitgegroeid tot een manier van denken waar individuen en organisaties in allerlei sectoren over de hele wereld zich achter scharen. Of het nu gaat om bestrijding van wereldarmoede of dierenleed; om beleidsvraagstukken of carrièreadvies; om verbeteren van de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek of analyse van de meest effectieve goede doelen; om studenten of filantropen: overal zijn effectief altruïsten en effectief altruïstische organisaties te vinden. En sinds kort is dit gedachtegoed ook in Nederland vertegenwoordigd, met de lancering van Stichting Effectief Altruïsme Nederland in mei dit jaar.

 

Wil jij leren hoe je je tijd of geld zo goed mogelijk kunt inzetten? Kom dan naar deze introductielezing over effectief altruïsme door Sjir Hoeijmakers, directeur van Effectief Altruïsme Nederland.

 

Meer informatie:

effectiefaltruisme.nl

effectivealtruism.org

 

Kijk ook naar de Ted-talk van Peter Singer: The Why and how of effective altruisme:

 

 

Deur open om 14.30 uur, start om 15.00 uur
Graag aanmelden via:  amsterdam@regio.humanistischverbond.nl